![]() |
karnıyarık yemek tarifi |
karnıyarık tarifi resimli
Malzemeler;
- Orta boy patlıcan
- Kıyma
- Soğan
- Domates
- Sivri Biber
- Salça
- Sıvı yağ, tuz, maydanoz
Hazırlanışı;
Patlıcanları sapları kalacak şekilde isterseniz de keserek yıkayalım ve pijamalı olacak şekilde kabuklarını keselim.
Tam ortasından patlıcanın başında ve sonunda boşluk kalacak şekilde kesip tuzlu suda 1 saat önceden bekletelim.
Bu arada içini hazırlayalım;
Bir tencereye bir iki yemek kaşığı sıvı yağı ve kıymayı koyup kavuralım. İçine doğranmış soğanı da ekleyip güzelce kavrulmasını sağlayalım.
Kavrulan harca doğranmış domates ve biberi ekleyip 5 saniye kadar soteleyelim. Salçasını ve tuzunu da ekleyip 5 saniye daha soteleyip altını kapatalım.Doğranmış maydanozunu da ekleyip kenarda harcımızı bekletelim.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları iyice kurulayıp yağda güzelce kızartalım. Pişirme işlemini fırında yapacaksanız ısıya dayanıklı bir kaba eğer ocakta pişirecekseniz karnıyarık tenceresine patlıcanları dizelim. Biraz soğumasını bekleyip içlerini açıp harcı içlerine dolduralım.(Eğer fırında yapacaksanız patlıcanların üstüne arzunuza göre bir dilim domates ve ince kesilmiş siviribiber yerleştirebilirsiniz.)
Kenarına 1 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edip pişirelim.(Fırında pişirecekseniz üstü kızarana kadar,tencerede pişirecekseniz yaklaşık yarım saat.)
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...