![]() |
taze barbunya tarifi |
Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg taze barbunya
- 1 tane havuç
- 1-2 kuru soğan
- 2 tane domates
- 4-5 diş sarımsak arzuya göre
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Üzerine maydanoz
Hazırlanışı;
- Ayıklanmış barbunyalarımızı 10 dk haşlayalım ki siyah suyu çıksın. Haşlanmış ve suyu süzülmüş barbunyalarımızı bir kenarda bekletelim
- Tencereye yağımızı koyalım ince küp doğranmış soğanlarımızı kavuralım, biberlerimizi de kavuralım, arzuya göre sarmısakları havuçları da atalım ve barbunyalarımızı ekledikten sonra domatesleri ve üzerini bir parmak kadar gececek şekilde sıcak suyunu da ekleyelim
- En son tuzunu ve şekeri ekleyelim barbunyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateş de pişirmeye bırakalım.
- Barbunyalar pişince üzerine maydanozu da ekleyelim ister sıcak ister soğuk servis yapalım.
- Bir gün sonra soğuk olarak servis ederseniz daha da güzel oluyor. Yanına güzel tel tel bir de pirinç pilavı yaparsanız tadından yenmez. Piştikten sonra üzerine biraz da sıvı yağ gezdirin daha lezzetli oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...