![]() |
Dondurma |
- 1 litre tercihen yarım yağlı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı salep
- 2 adet damla sakızı
Hazırlanışı;
- Sütümüze 2 adet damla sakızımızı ekleyelim ve tencerede ara ara karıştırarak sütümüzü kaynatalım. İçerisine dolu dolu 2 yemek kaşığı salep ve 1 su bardağı şekerimizi sütümüzü karıştırarak ilave edelim.
- Karıştırarak 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım
- Soğuyan dondurmamızı çelik bir kaba dökelim ve buzluğumuza koyalım.
- Yaklaşık 45 - 60 dakika sonra buzluktan çıkaralım. Bir kaşık yardımıyla dondurmamızı karıştıralım. Kabın kenar kısımlarındaki dondurmamız donmaya başladığı halde kabımızın orta kısımları daha sıvı olacaktır. Zaten karıştırmamızın amacıda dondurmamızın homojen şekilde donması.
- Sonra dondurmamızı buzluğa kaldıralım.
- İlk karıştırmamızdan yine bir saat sonra dondurmamızı buzluktan çıkarıp tekrar karıştıralım. Bu şekilde birer saat arayla toplam 4 veya 5 kez karıştıralım. Sonrada karıştırmadan 5 saat kadar buzlukta bekletelim.
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...