Home » » Dondurma Nasıl Yapılır Tarifi

Dondurma Nasıl Yapılır Tarifi

| 5/18/2015

Dondurma
Dondurma

Malzemeler;

  • 1 litre tercihen yarım yağlı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salep
  • 2 adet damla sakızı


Hazırlanışı;
  • Sütümüze 2 adet damla sakızımızı ekleyelim ve tencerede ara ara karıştırarak sütümüzü kaynatalım. İçerisine dolu dolu 2 yemek kaşığı salep ve 1 su bardağı şekerimizi sütümüzü karıştırarak ilave edelim.
  • Karıştırarak 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım
  • Soğuyan dondurmamızı çelik bir kaba dökelim ve buzluğumuza koyalım. 
  • Yaklaşık 45 - 60 dakika sonra buzluktan çıkaralım. Bir kaşık yardımıyla dondurmamızı karıştıralım. Kabın kenar kısımlarındaki dondurmamız donmaya başladığı halde kabımızın orta kısımları daha sıvı olacaktır. Zaten karıştırmamızın amacıda dondurmamızın homojen şekilde donması.
  • Sonra dondurmamızı buzluğa kaldıralım.
  • İlk karıştırmamızdan yine bir saat sonra dondurmamızı buzluktan çıkarıp tekrar karıştıralım. Bu şekilde birer saat arayla toplam 4 veya 5 kez karıştıralım. Sonrada karıştırmadan 5 saat kadar buzlukta bekletelim. 


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger