![]() |
çin pilavı |
Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su sıcak olacak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 haşlanmış bezelye
- Konserve garnitür
- 2-3 adet yeşil soğan
- maydanoz dereotu
- yarım limon suyu
- tuz
Hazırlanışı;
- Normal pirinç pilavı yapar gibi pirinçlerimizi öncelikle ılık suda 15 dk bekletelim suyunu süzüp bir kenara alalım, tencereye yağımız koyup pirinçleri kavuralım sıcak suyumuzu katıp tuzunu ilave edelim kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim, üzerine kağıt havlu kapatıp demlemeye bırakalım.
- Pilavımız demlenip soğuyunca içine garnitürümüzü ve ufak doğranmış yeşil soğan, limon suyu, maydanoz ve dere otunu ekleyip iyice karıştıralım.
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...