![]() |
Tavuk Göğsü Tarifi |
- Yarım paket margarin tereyağ kullanacaksanız tuzsuz olsun
- 1 litre süt
- 3 küçük kahve fincanı un
- 3 Çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet sade falım damla sakızı
- Üzeri için bol tarçın
Hazırlanışı;
- Hemen yağımızı tencereye alıp eritmekle başlayalım işe. Yağımız eriyince unu ilave edip ham kokusu çıkana kadar iyice kavuralım, şekeri de ekleyip bir iki karıştıralım ve sütü, sakızı ilave edip, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Bu aşamadan sonra devamlı karıştırmamız gerekiyor şayet topaklanma olduysa blendirdan geçirebilirsiniz.
- Kıvama geldikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar daha çırpalım ki lezzetli olsun.
- İster kaselere, ister tepsiye dökerek ve üzerine tarçın serperek, dolapta soğuttuktan sonra servise hazır. Hatta ertesi gün servis edin daha lezzetli oluyor.
Tavuk Göğsü Tarifi video;
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...