Home » » Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi

| 4/24/2015

Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi



Malzemeler;

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 Su bardağı kaynamış su
  • 2 Adet soğan
  • 3-4 Diş sarımsak isteğe göre
  • 1 Adet büyük boy domates yada kaşık ucuyla salça
  • 2 Adet et bulyon isteğe göre
  • Var ise 2 Adet çarliston biber
  • Sıvı yağ veya Tereyağı
  • Tuz


Hazırlanışı;

  • Hemen tencereye yağımızı ve ufak ufak doğradığımız soğanlar konup, soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ardından biberler eklenerek kavurmaya devam edilir, salçası, sarmısakları ve domatesimizi de ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir. 
  • Bu arada bulgurumuzu yıkayıp süzgeçten geçirelim ve pişmeye devam eden malzemelerimiz ile 3-4 dakika kadar kavuralım
  • Kaynamakta olan suyumuzu da tencereye attıktan sonra tuzunu da ekleyip ağır ateşte ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim. Bulyon kullanacak iseniz tuzunu az atın bulyonlar tuzlu

Bulgur Pilavı Tarifi video;



Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger