Bulgur Pilavı Tarifi |
- 2 su bardağı bulgur
- 4 Su bardağı kaynamış su
- 2 Adet soğan
- 3-4 Diş sarımsak isteğe göre
- 1 Adet büyük boy domates yada kaşık ucuyla salça
- 2 Adet et bulyon isteğe göre
- Var ise 2 Adet çarliston biber
- Sıvı yağ veya Tereyağı
- Tuz
Hazırlanışı;
- Hemen tencereye yağımızı ve ufak ufak doğradığımız soğanlar konup, soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ardından biberler eklenerek kavurmaya devam edilir, salçası, sarmısakları ve domatesimizi de ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir.
- Bu arada bulgurumuzu yıkayıp süzgeçten geçirelim ve pişmeye devam eden malzemelerimiz ile 3-4 dakika kadar kavuralım
- Kaynamakta olan suyumuzu da tencereye attıktan sonra tuzunu da ekleyip ağır ateşte ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim. Bulyon kullanacak iseniz tuzunu az atın bulyonlar tuzlu
Bulgur Pilavı Tarifi video;
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...