Kabak Mücver Tarifi

| 4/09/2015

patatesli kabak mücver tarifi
Kabak Mücver Tarifi


Mücver biraz yağ çektiği için ağır gelebilir ama tadı harika oluyor. Yaptıkça pratikleşiyor insan, hal böyle olunca bir yerden sonra yaptıkça pratik kazanıyor ve tutmadı riskini minimuma indiriyorsunuz.



Malzemeler;

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 yumurta
  • 2 adet kuru soğan, taze soğan olsa daha iyi olur
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Göz kararı 4-5 kaşık un
  • Karabiber, tuz
  • İnce kıyılmış dereotu, maydanoz
  • İsterseniz yada evde var ise 1 adet küçük patates ya da havuç rendesi
  • Sıvıyağ
  • Kahvaltıda yiyecek iseniz sade, akşam yemeğinde ise sarmısaklı yoğurtlu

Hazırlanışı;

  • Öncelikle soğanı ardından kabak ve ekleyecek iseniz patates yada havuçu robotan geçirelim yada rendeleyelim bir kabda bekletelim ki fazla suyunu salsın. 
  • Bu suyu süzdükten sonra , yumurta ve ince kıyılmış maydanoz, dereotu ardından tuz,karabiber ve kabartama tozu ilave edelim.
  • En son unu koyalım ki kıvamını rahat tutturalım. Kıvam olarak koyu bir kıvam olacak elde dağılmıyor ise tamamdır. Daha sonra sulanabilir un ilavesi yapabilirsiniz. 
  • İri köfteler halinde şekil verdiğimiz mücverlerimizi kızgın yağda iyice kızartalım. Fazla kalın olmasın ince de olmasın

Kabak mücver tarifi video;





Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger