Kabak Mücver Tarifi |
Mücver biraz yağ çektiği için ağır gelebilir ama tadı harika oluyor. Yaptıkça pratikleşiyor insan, hal böyle olunca bir yerden sonra yaptıkça pratik kazanıyor ve tutmadı riskini minimuma indiriyorsunuz.
- 3 adet orta boy kabak
- 1 yumurta
- 2 adet kuru soğan, taze soğan olsa daha iyi olur
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Göz kararı 4-5 kaşık un
- Karabiber, tuz
- İnce kıyılmış dereotu, maydanoz
- İsterseniz yada evde var ise 1 adet küçük patates ya da havuç rendesi
- Sıvıyağ
- Kahvaltıda yiyecek iseniz sade, akşam yemeğinde ise sarmısaklı yoğurtlu
- Öncelikle soğanı ardından kabak ve ekleyecek iseniz patates yada havuçu robotan geçirelim yada rendeleyelim bir kabda bekletelim ki fazla suyunu salsın.
- Bu suyu süzdükten sonra , yumurta ve ince kıyılmış maydanoz, dereotu ardından tuz,karabiber ve kabartama tozu ilave edelim.
- En son unu koyalım ki kıvamını rahat tutturalım. Kıvam olarak koyu bir kıvam olacak elde dağılmıyor ise tamamdır. Daha sonra sulanabilir un ilavesi yapabilirsiniz.
- İri köfteler halinde şekil verdiğimiz mücverlerimizi kızgın yağda iyice kızartalım. Fazla kalın olmasın ince de olmasın
Kabak mücver tarifi video;
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...