![]() |
krem karamel |
MALZEMELER;
- 2 su bardagi sut
- 4 yumurta
- 1+1/2 su bardagi seker
- 4 yemek kasigi su
- 2-3 yemek kasigi sicak su
- 1 paket vanilya/1 tatli kasigi vanilya ekstrakti
YAPILIŞI;
Bir kasede mikser ile once 1 su bardagi seker ve yumurtayi kopuk kivamina gelene dek yaklasik 2-3 dakika cirpin. Sutu biraz isitin ve ilik sutu yavas yavas yumurtali seker karisimina yedirerek cirpmaya devam edin. Vanilyayi da ilave edip hepsini guzelce karistirin.
Kucuk bir tavada ½ su bardagi seker ve 3-4 yemek kasigi suyu orta ateste karamelize edin. Kahverengiye donup yanik seker kokmaya baslayinca, karisim koyulasak ve yapiskan bir hal alacaktir. Cok bekletmeden atesten alin. Sicak suyu ilave edin (dikkat edin sicrayacaktir).
Sonra kucuk borcam ya da firina dayanikli kaselerine paylastirin (4-6 tane). Firini 170 C (335 F)ye isitin. Sutlu karisimi kaselere, karamel sosunun uzerine dokun. Yariya kadar sicak su doldurdugunuz bir tepsiye kaseleri yerlestirin. Yaklasik 35-40 dakika pisirin.
Pismis Krem Karamel, kaseyi hafifce sallayinca, puding ya da jole kivaminda olmali hafif titremelidir.
Krem Karamel Kaselerini yaklasik 4-6 saat buzdolabinda bekletin. Servis yapmadan once kaselerin kenarlarini bicak yardimiyla kaziyin ve servis tabaklarina ters cevirerek servis yapin. AFİYET OLSUN