İrmikli Kardanadam Tatlısı

| 12/28/2014

irmik tatlısı
İrmikli Kardanadam Tatlısı

üyelerimizden ÇAĞLA İBRAHİM HASAN' na bizimle bu güzel tarifi paylaştığı için teşekkürler..


  • 1 kilo süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket kremşanti 
  • hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI;

*1 kg süt ile 10 yemek kaşığı irmik pişirilir
*koyulaştıktan sonra içine şeker eklenip
*eriyene kadar karıştırılır
*ocaktan alınır dolapta 4-5 saat soğutulup
*içine 2 paket toz krem şanti dökülüp iyice çırpılır
*buda dolapta 1-2 saat bekletilir
*sonra yemek kaşığıyla alınıp elimizi suya batırara yuvarlak şekil yapılıp
*hindistan cevizine bulanır. dilerseniz içlerine muz koyabilirsiniz
*yada fındık daha sonra üst üste konularak kardanadam şekli verilir
*damla çikolata kuru kayısı yada kuru izim yada havuş parçalarıyla şekil *verilir...afiyet olsun
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger