![]() |
İrmikli Kardanadam Tatlısı |
üyelerimizden ÇAĞLA İBRAHİM HASAN' na bizimle bu güzel tarifi paylaştığı için teşekkürler..
- 1 kilo süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kremşanti
- hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI;
*1 kg süt ile 10 yemek kaşığı irmik pişirilir*koyulaştıktan sonra içine şeker eklenip
*eriyene kadar karıştırılır
*ocaktan alınır dolapta 4-5 saat soğutulup
*içine 2 paket toz krem şanti dökülüp iyice çırpılır
*buda dolapta 1-2 saat bekletilir
*sonra yemek kaşığıyla alınıp elimizi suya batırara yuvarlak şekil yapılıp
*hindistan cevizine bulanır. dilerseniz içlerine muz koyabilirsiniz
*yada fındık daha sonra üst üste konularak kardanadam şekli verilir
*damla çikolata kuru kayısı yada kuru izim yada havuş parçalarıyla şekil *verilir...afiyet olsun