Donut

| 12/31/2014

donut yapımı
donut tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt ( oda sıcaklığında)
  • 1 paket kuru maya
  • 50 gr tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta ( hafif çırpılmış)
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 6,5 su bardağı un

Çikolatalı sos için ; 

  • 150 gr sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıcak süt veya su
  • Kızartmak için Sıvıyağ


Yapılışı:

Sırasıyla; süt, maya, şeker, tuz, yumurta, ve unun bir kısmı derin bir kapta yoğurulur.
Küçük kareler halinde kesilmiş tereyağı, vanilya ve kalan un eklenerek yumurşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurmaya devam edilir. Yaklaşık bir saat dinlendirilen hamur açılıp kalpla yuvarlak kesilir. Çok kızgın olmayan yağda,kısık ateşte her iki tarafı eşit kızarıncaya kadar pişirilir.
Kızaran donutları kağıt peçete serilmiş tepside tamamen soğuyana kadar bekletiniz.*donutların üst kısmını önce çikolataya (benmari usulu eritilmiş) sonra arzunuza göre hindistan cevizi, antep fıstığı veya çikolata şekerlemesine batırabilirsiniz. Afiyet Olsun.
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger