![]() |
Beşamel Sosu Nasıl Yapılır? |
Beşamel sosu nasıl yapılır bir çoğumuz biliyoruz, bilmeyenler için ve de bir de bizimevyemekleri'nden alın tarifi
Malzemeler;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ yada margarin ile karışık
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- ve tuz
Hazırlanışı;
- Yağımızı tavada eritelim ardından unu ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim. Karıştırarak ve yavaş yavaş topaklanmasına izin vermeden. Yemek kaşığı ile yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırabilirsiniz. Topaklanırsa blendir ile açabiliriz.
- Sahlep kıvamını tutturduk mu beşamel sosumuz tamamdır. Tuzunu ekliyoruz kıvama geldiğine inanırsak ve altını kapatıyoruz ocağın. Hepsi bu kadar.
Beşamel sos hazırlanışı video;
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...