Home » , » Beşamel Sosu Nasıl Yapılır?

Beşamel Sosu Nasıl Yapılır?

| 5/03/2015

Beşamel Sos
Beşamel Sosu Nasıl Yapılır?

Beşamel sosu nasıl yapılır bir çoğumuz biliyoruz, bilmeyenler için ve de bir de bizimevyemekleri'nden alın tarifi


Malzemeler;
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ yada margarin ile karışık 
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • ve tuz

Hazırlanışı;


  • Yağımızı tavada eritelim ardından unu ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim. Karıştırarak ve yavaş yavaş topaklanmasına izin vermeden. Yemek kaşığı ile yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırabilirsiniz. Topaklanırsa blendir ile açabiliriz.
  • Sahlep kıvamını tutturduk mu beşamel sosumuz tamamdır.  Tuzunu ekliyoruz kıvama geldiğine inanırsak ve altını kapatıyoruz ocağın. Hepsi bu kadar.

Beşamel sos hazırlanışı video;



Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger