Simit Tarifi

| 4/22/2015

simit tarifi
Simit Tarifi


Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 paket instant maya (10 gr.)
  • 8 su bardağı un kıvamına göre ayarlarsınız
  • Üzeri için susam ve pekmez su karışımı


Hazırlanışı;


  • Süt, su, tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın kısık ateşte 1-2 dakika ısıtın. Sadece teragağının erimesi için ısıtacağız yani tencere ısındığı zaman hemen ocaktan alıyoruz. 
  • Diğer tüm malzemeler ile beraber yoğurma kabına alalım yalnız unun hepsini atmayalım azar azar yoğura yoğura kıvamına göre unu ekleyelim. 
  • Eğer kahvaltıda yiyecek iseniz hamuru yoğurduktan sonra buzdolabına alın sabah hazırlayıp sıcak sıcak kahvaltıda yersiniz ama en az bir iki saat hamurun dinlenmesi lazım.  
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra bezeler alın, simit şekli verin, önce pekmez su karışımına batırın sonra susama bulayın ve fırın tepsimize dizin 
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın. 

Evde simit tarifi video


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger