![]() |
Simit Tarifi |
Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket instant maya (10 gr.)
- 8 su bardağı un kıvamına göre ayarlarsınız
- Üzeri için susam ve pekmez su karışımı
Hazırlanışı;
- Süt, su, tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın kısık ateşte 1-2 dakika ısıtın. Sadece teragağının erimesi için ısıtacağız yani tencere ısındığı zaman hemen ocaktan alıyoruz.
- Diğer tüm malzemeler ile beraber yoğurma kabına alalım yalnız unun hepsini atmayalım azar azar yoğura yoğura kıvamına göre unu ekleyelim.
- Eğer kahvaltıda yiyecek iseniz hamuru yoğurduktan sonra buzdolabına alın sabah hazırlayıp sıcak sıcak kahvaltıda yersiniz ama en az bir iki saat hamurun dinlenmesi lazım.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra bezeler alın, simit şekli verin, önce pekmez su karışımına batırın sonra susama bulayın ve fırın tepsimize dizin
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın.
Evde simit tarifi video
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...