Pandispanya Tarifi |
Ev'de yapabileceğiniz kolay yaş pastalarınız için kakaolu pasta tabanı. Yapımı pratik, denenmiş ve risksiz bir tarif. Hazır pasta tabanı almaya artık son tamamen kendi emeğinizle ve kolayca yapabileceksiniz. Ölçü olarak kahve fincanı kullanıyoruz
- 4 adet yumurta oda sıcaklığında olmalarına dikkat
- 3,5 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- 1 kahve fincanı yoğurt yine oda sıcaklığında
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı; (pandispanya keki tarifi)
- Yumurtaları ve şekeri mikserin en yüksek ayarında derin bir kabda 5 dk. çırpalım. Çırpma işlemi bittikten sonra mikseri düşük ayara alalım ve yoğurtdu ekleyip az daha karıştıralım
- Sonra sırasıyla un, vanilin ve kabartma tozu ekleyip aynı düşük ayarda karıştırmaya devam edelim, en son kakao da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, tabani yağlanmış kelepçeli kalıpta pişirmeye gönderelim.
- Piştikten sonra fırında bekletmeyelim yoksa yumuşaklığını kaybeder. Fırından çıkardıktan 10 dk sonra kalıptan çıkaralım, soğumaya bırakalım ve ağzı hava almayan bir kapta bir gece buzdolabında dinlendirelim.
- Kullanacağımız zaman büyük bir bıçakla ikiye ayırarak pastalar için kullanabiliriz.
pandispanya tarif video;
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...