![]() |
elmalı ay kurabiye |
Malzemeler;
- 1 paket oda sıcaklığında margarin ( 250 gr )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un. yumuşak hamur olacak
İçi için:
- 3 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- Az tarçın
- İsteğe göre çekilmiş ceviz içi
- Üzeri için 1 çay bardağı kadar pudra şekeri.
Hazırlanışı;
- Elmaları rendeleyip pişirme kabımıza alıyoruz .Toz şekeri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşd epişiriyoruz. Çekilmiş ceviz veya fındık içi az tarçın koyup soğumaya bırakıyoruz
- Malzemelerin hepsini bir kaba koyup yoğuruyoruz unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Merdaneyle hamuru tezgahın üstünde açıyoruz.
- İç malzemeyi yukarı köşesine koyup az kapatıyoruz bıçakla kalan kısmına çizikler atıp kendimize doğru rulo yapıyoruz. Ay şeklini verip tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- dk. hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...