Elmalı Ay Kurabiye

| 2/03/2015


elmalı kurabiye tarifi resimli
elmalı ay kurabiye

Malzemeler;
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ( 250 gr )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un. yumuşak hamur olacak

İçi için:


  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Az tarçın
  • İsteğe göre çekilmiş ceviz içi
  • Üzeri için 1 çay bardağı kadar pudra şekeri.



Hazırlanışı;


  • Elmaları rendeleyip pişirme kabımıza alıyoruz .Toz şekeri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşd epişiriyoruz. Çekilmiş ceviz veya fındık içi az tarçın koyup soğumaya bırakıyoruz
  • Malzemelerin hepsini bir kaba koyup yoğuruyoruz unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Merdaneyle hamuru tezgahın üstünde açıyoruz.
  • İç malzemeyi yukarı köşesine koyup az kapatıyoruz bıçakla kalan kısmına çizikler atıp kendimize doğru rulo yapıyoruz. Ay şeklini verip tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- dk. hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. 


Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger