![]() |
Paçanga Böreği |
Malzemeler;
- Kıyma
- Kaşar
- Sıvıyağ
- Galeta unu
- 2 tane yumurta
- Yufka
Hazırlanışı;
- Kıymayı kavuruyoruz isterseniz kendi yağında isterseniz 1 yk sıvı yağ koyabilirsiniz.
- Yufkamızı önce dörde sonra sekize bölüp üçgen yapıyoruz.
- Bir tane üçgen yufkamızın geniş tarafına kavurduğumuz kıymadan koyup üzerine kaşar ekleyip sarıyoruz .
- Yufkalarımızın hepsini sardıktan sonra 2 tane çırpılmış yumurtaya batırıp heryerini ıslatıyoruz sonra galeta ununa buluyoruz.
- Teflon tavada az sıvı yağda iki tarafını eşit kızartıyoruz
- Kağıt havlu üzerinde bekletip fazla yağını çekmesini sağlayabilirsiniz ..
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...