![]() |
Tang'lı İrmik Tatlısı |
Üst kısmı için:
- 1 paket vişneli tang
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 5 çay bardağı su
- (ben 5 çay bardağı vişne suyu kullandım)
irmik tatlısı için;
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket toz halinde istediğiniz çeşitte Tang ( ben şeftalili kullandım) .
Yapılışı :
üst kısmı için gerekli tüm malzemelerini karıştırıp muhallebi gibi pişirelim.sonra ıslatılmış kahve fincanlarına yada istediğinz herhangi minik kalıplar 1 kepçe dökelimirmik tatlısı için tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve muhallebi gibi pişirin. ılıdıktan sonra tangli karışımların üstüne paylaştırın ,ılıyınca dolaba kaldırıp soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın afiyet olsun...