Kolay Profiterol Tarifi

| 12/28/2014

profiterol yapılışı
profiterol yapılışı

Profiterol

Malzemeler;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yumurta 
  • 2 paket dolgu kreması
  • 1 paket çikolatalı sos

Hazırlanışı;

tencereye su ve tereyağı koyulur kaynamaya başlayınca un ilave edilip hızlı hızlı karıştırılırr hamur toplanacak bu halde karıştırmaya devam edin
ve pişirin 1-2 dk. Sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Parmağınızı yakmayacak şekilde ılık olunca yumurtaları teker teker ekleyin bu sırada da blendırla karıştırınn.

Kek hamurundan biraz koyu olucak sıkma torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine fındıktan az büyük sıkın 200 derece fırında 20 dk pişirin.

Not: bu 20 dk içinde fırının kapağını açmayın . fırından çıkarıp soğutun. Ben hazır krema ve sos kullandım. Evdede yapabilirsiniz.

Dolgu kremasını ölçüsüne göre hazırlayıp profiterollerin içine sıkma torbası yardımıyla doldurdum ve üzerine çikolatalı sos tarifi hazırlayın soğuduktan sonra döküp servis yapın....




AFİYET OLSUN (pınar)
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger