Kereviz Çorbası

| 12/28/2014



Malzemeler;

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 3 diş sarımsak ( isteğe göre )
  • 1yk kaşığı tereyağ 
  • 2 yk sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 litre su
  • Tuz
  • 1 adet et bulyo

Yapılışı;

**Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun yıkayıp küp küp doğrayın.
**Tencereye doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın.

**Tavada margarini ve sıvı yağı eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
**Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.

**Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın.
**Kıvamı size koyu gelirse sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.
**kerevizin yapraklarından çok az küçük küçük doğrayıp çorbanıza ilave edin .

Afiyet olsuuun :)) 
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger