Malzemeler;
- 1 adet büyük boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet ortaboy soğan
- 3 diş sarımsak ( isteğe göre )
- 1yk kaşığı tereyağ
- 2 yk sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 litre su
- Tuz
- 1 adet et bulyo
Yapılışı;
**Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun yıkayıp küp küp doğrayın.**Tencereye doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın.
**Tavada margarini ve sıvı yağı eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
**Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.
**Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın.
**Kıvamı size koyu gelirse sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.
**kerevizin yapraklarından çok az küçük küçük doğrayıp çorbanıza ilave edin .
Afiyet olsuuun :))