![]() |
Haşhaşlı Poğaça |
Malzemeler;
- 2 su bardagı süt
- 1 su bardagı sıvı yağı
- 1 yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- haşhaş
- un
Hazırlanışı;
2 bardak ılık sutle mayayı erıtıyoruz sıvı yağı tuzu şekerı ekleyıpyavaş yavaş un ekleyıp yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bır hamur elde edin(fırından aldığımız hamur yumuşaklığında olsun)edın cevızden bıraz buyuk parcalar koparıp arasına bır parca margarın koyup yuvarlayın yağlanmış tepsıye dizin,yarım saat mayalanmasını bekleyıp yumurta sarısı surup ustüne haşhaş serpıştırıp 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUNNNl