![]() |
Fincanda Kek |
Malzemeler;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1-5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti + 1 bardak süt
Hazırlanışı;
Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın
Ardından bütün malzemeleri ekleyip iyice çırpılır
6 adet neskafe fincanını yağlayın
Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır
Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurulur
Yayvan bir tencereye fincanları diziln
Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin
Tencerenin ağzı açık kaynayana kadar bekleyin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açmadan 15-20 dk pişirin
Ateşi kapatınca kek dinlenmeye bırakın
Daha sonra fincandan çıkarılan kekler 2 ye kesılır
Arasına ve üzerine krem şanti sürülerek süslenir.
Afiyet Olsun...
15-20 dakika sonra kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin....