Elmalı Turta

| 12/18/2014



MALZEMELER;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
125 gr tereyağı veya margarin
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un ( kıvamına göre ayarlayın fazla olmasın unu)

İÇ HARCI İÇİN;

4 tane elma ( elmaların suyunu hafif sıkın )
1 çay bardağı toz şeker
yarım limon suyu
ceviz
kuru üzüm
tarçın

ÜZERİ İÇİN ; bol pudra şekeri

YAPILIŞI;

**iç harç için elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.tavaya koyup şeker ilave ediyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz.pişince ceviz tarçın üzüm ve limon suyunu ekleyip karışıtıryoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

**margarin oda sıcaklığında yumuşayınca içine süt sıvı yağ iyice karıştırılır.

**üzerine un azar azar ilave edilir kabartmatozu ve vanilya eklenir.

**yumuşak bir hamur elde edilir .

**hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.

**bir tanesini buzluğa koyuyoruz.
.
**yuvarlak borcamı hafif yağlıyoruz.en alt katı için borcamın büyüklüğünde hamurumuzu açıyoruz ( haifi un serperek açarsanız daha kolay olur)

**açtığımız hamuru tepsiye yerleştiriyoruz elma harcımızın yarısını hamurun her tarafına eşit yayıyoruz.

**ikinci ayırdığımız hamurumuzu aynı şeklide açıp üzerine yayıyoruz kalan elamlı harcı yine üzerine eşit yayıyoruz

**en üstte üçüncü hamur parçamızı buzdolabından alıp elimizle ufak parçalar koparıp elmaların üstünü kapatıyoruz .

**185 derece üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz

**üzerine pudra şekeri döküyoruz

**afiyet olsun  esin 
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger