Home »
elmalı turta
,
elmalı turta nasıl yapılır
,
elmalı turta tarifi
,
Pasta Tarifleri
,
Tatlı Tarifleri
» Elmalı Turta
Elmalı Turta
tarifci tarifci | 12/18/2014
MALZEMELER;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
125 gr tereyağı veya margarin
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un ( kıvamına göre ayarlayın fazla olmasın unu)
İÇ HARCI İÇİN;
4 tane elma ( elmaların suyunu hafif sıkın )
1 çay bardağı toz şeker
yarım limon suyu
ceviz
kuru üzüm
tarçın
ÜZERİ İÇİN ; bol pudra şekeri
YAPILIŞI;
**iç harç için elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.tavaya koyup şeker ilave ediyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz.pişince ceviz tarçın üzüm ve limon suyunu ekleyip karışıtıryoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
**margarin oda sıcaklığında yumuşayınca içine süt sıvı yağ iyice karıştırılır.
**üzerine un azar azar ilave edilir kabartmatozu ve vanilya eklenir.
**yumuşak bir hamur elde edilir .
**hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.
**bir tanesini buzluğa koyuyoruz.
.
**yuvarlak borcamı hafif yağlıyoruz.en alt katı için borcamın büyüklüğünde hamurumuzu açıyoruz ( haifi un serperek açarsanız daha kolay olur)
**açtığımız hamuru tepsiye yerleştiriyoruz elma harcımızın yarısını hamurun her tarafına eşit yayıyoruz.
**ikinci ayırdığımız hamurumuzu aynı şeklide açıp üzerine yayıyoruz kalan elamlı harcı yine üzerine eşit yayıyoruz
**en üstte üçüncü hamur parçamızı buzdolabından alıp elimizle ufak parçalar koparıp elmaların üstünü kapatıyoruz .
**185 derece üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
**üzerine pudra şekeri döküyoruz
**afiyet olsun esin
Bu Tariflerde İlginizi Çekebilir...