Revani

| 11/11/2014

revani
Revani
Malzemeler;
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı kahve fincanı yoğurt 
  • 2 çaybardağı fincanı un 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 kahve fincanı irmik 
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ 
  • 1 kabartma tozu 
  • badem, tuz 

Şurubu İçin; 
  • 5 su bardağı toz şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • 2-3 damla limon suyu 

Hazırlanışı;

Şekerle suyu kaynatıp kıvama gelince 2-3 damla limon suyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın, üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.



revani tatlısı tarifi videolu tarifi;





Afiyet Olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger