Muska Böreği

| 11/05/2014

börek tarifleri
Muska Böreği
Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 bardak yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • ½ paket kabartma tozu

İç malzemesi;

  • 500 gram dana kıyma
  • 250 gram tereyağı
  • 4 adet soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı karabiber

Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı

Yapılışı:

  • Yufkadan da yapabilirsiniz. Ben hamur açmayla uğraşamam derseniz eğer.
  • 1 kilo una, 1 yumurta sarısı, 1.5 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur.
  • İstenen kıvama gelen hamur bir süre dinlendirilir.İnce kıyılan 4 soğan, 500 gram kıyma 1 bardak zeytinyağın da kavurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı karabiber eklenir.
  • Dinlenen hamur incecik açılır ve ortadan ikiye kesilir.
  • Katlanan yufka eritilen tereyağı ile yağlanır.
  • Yufkanın içine kıymalı iç konularak, katlanarak büyükçe muska şekli verilir
  • Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında 200 derecede pişirilir.

muska böreği yapılışı videolu tarifi;




Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger