Kolay tatlı tarifleri,
Malzemeler;
- 6 adet milföy hamuru ( her bir kare milföy yaprağı dört kareye bölünecek )
- Krema için malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 1\2 su bardağı süt
- 50 gr. tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı doğranmış çilek
- üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı;
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve dörde bölüyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz.Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor. Kremayı hazırlamak için;yumurta, şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz.Karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz .Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Her bir milföy dört kareye bölünür ve yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizilir. Üzerleri eşit olarak üç yerinden çatalla delinir . 200 derece fırında kapak hiç açılmadan 15 dakika pişirilir, kızarıklığı istediğimiz gibiyse fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Her bir kare parça soğuduktan sonra taban ve kapak oluşturulur.Ortalarına bolca krema doldurulur ve üstüne ortadan ikiye bölünmüş çilek konur üzeri pudra şekeri ile kaplanır.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...