![]() |
kadayıflı muhallebi tarifi |
Malzemeler;
Kadayıf İçin;
Muhallebi İçin;
Kadayıflı muhallebi tarifi;
Kadayıf İçin;
- 350 gr tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kaşığı toz şeker
- Dövülmüş ceviz
Muhallebi İçin;
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
Kadayıflı muhallebi tarifi;
Kadayıfın Hazırlanması;
- Kadayıfları ince ince kırın. Kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekleten ki çıtır çıtır kolayca kırılsınlar. Teflon tavada tereyağını eritelim ve bir çay bardağı şekeri, kadayıfları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
- En son olarak cevizi de ilave edelim ve bir süre daha kavurup ocaktan alalım. Ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakalım
Muhallebisinin hazırlanışı;
- Sütü bir tencereye alalım altını kısık ateşte açalım unu, mısır nişastasını yavaş yavaş karıştırarak topaklanmasına izin vermeden sütün içine alalım.
- Şeker ve yumurta sarısını da süte alalım ve kısık ateşte devalı karıştıralım yoksa dibine tutar.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Ve son işlem;
Bir borcama kızartmış olduğumuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın her tarafına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin ve buzdolabına kaldırın.
Bir borcama kızartmış olduğumuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın her tarafına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin ve buzdolabına kaldırın.
kadayıflı muhallebi
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...