Kadayıflı Muhallebi Tarifi

| 4/06/2015

kadayıflı muhallebi
kadayıflı muhallebi tarifi

Malzemeler;

Kadayıf İçin;
  • 350 gr tel kadayıf 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı kaşığı toz şeker 
  • Dövülmüş ceviz

Muhallebi İçin;
  • 1 lt süt 
  • 4 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 paket sıvı krema(200ml)


Kadayıflı muhallebi tarifi;

Kadayıfın Hazırlanması;

  • Kadayıfları ince ince kırın. Kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekleten ki çıtır çıtır kolayca kırılsınlar. Teflon tavada tereyağını eritelim ve bir çay bardağı şekeri, kadayıfları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • En son olarak cevizi de ilave edelim ve bir süre daha kavurup ocaktan alalım. Ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakalım


Muhallebisinin hazırlanışı; 

  • Sütü bir tencereye alalım altını kısık ateşte açalım unu, mısır nişastasını yavaş yavaş karıştırarak topaklanmasına izin vermeden sütün içine alalım. 
  • Şeker ve yumurta sarısını da süte alalım ve kısık ateşte devalı karıştıralım yoksa dibine tutar.
  • Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın. 
Ve son işlem;

Bir borcama kızartmış olduğumuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın  her tarafına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin ve buzdolabına kaldırın. 


kadayıflı muhallebi tarifi video;

kadayıflı muhallebi


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger