![]() |
Güveçte Sütlaç Tarifi |
Malzemeler;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker arzunuza göre arttırıp azaltabilirsiniz
- 2 silme çorba kaşığı pirinç unu
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Fırın Sütlaç Tarifi
- Öncelikler pirinçlerimizi önden yumuşaması için pişirelim yoksa sert olurlar. Pirinçleri yıkayalım bir buçuk bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip karıştıralım, 10 dakika kadar pişirelim.
- Pirinç ununu yarım çay bardağı su karıştırıp eritelim ve sonra yavaş yavaş sütlaca karıştıra karıştıra katalım. Yaklaşık 5 dk sonra muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak kaynatalım. Ateşten alalım ve vanilyayı da katıp karıştıralım.
- Sıra geldi sütlacımızı fırına sürmeye. Sütlacı fırına dayanıklı güveç kaselerine koyalım. Fırın tepsisine biraz su koyalım yaklaşık iki parmak. Amacımız sütlacı tekrar pişirmek değil sadece üzerlerini kızartmak.
- Kaseleri tepsiye güzelcene dizelim. Bir yumurtanın sarısını kaselerdeki sütlaçların üzerine sürelim ve fırına gönderelim.
- Ancak fırında üst kata biraz yakın koyalım ki üstleri kızarsın. Çok fazla değil bir iki dakika sonra üzerleri kızarınca fırından alalım ve soğuk olarak servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...