![]() |
Kalbura Bastı Tatlısı |
bu güzel tarifi bizimle paylaşan NURDAN CEYHAN' a çok tşkler....
Malzemeler;
- 1 paket ( 250 gr ) margarin yada tereyağı oda sıcaklığında
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta ( sarısı hamurun içine beyazı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3,4 damla limon suyu
Hazırlanışı;
- Ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 10 dk hamuru dinlendiriyoruz
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyup kapatıyoruz süzgeçe bastırıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurtanın beyazını sürüp 185 derecede 15 -20 dk üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Hazırladığımız soğuk şerbeti fırından çıkan kalbura bastı tatlımıza döküyoruz
- Şerbetini çekmesini bekliyoruz
Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder
Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...