Kalbura Bastı Tatlısı

| 2/03/2015


Kalbura Bastı
Kalbura Bastı Tatlısı
bu güzel tarifi bizimle paylaşan NURDAN CEYHAN' a çok tşkler....

Malzemeler;

  • 1 paket ( 250 gr ) margarin yada tereyağı oda sıcaklığında
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta ( sarısı hamurun içine beyazı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3,4 damla limon suyu

Hazırlanışı;

  • Ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • 10 dk hamuru dinlendiriyoruz
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyup kapatıyoruz süzgeçe bastırıp tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurtanın beyazını sürüp 185 derecede 15 -20 dk üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Hazırladığımız soğuk şerbeti fırından çıkan kalbura bastı tatlımıza döküyoruz 
  • Şerbetini çekmesini bekliyoruz 

Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Her Türlü Yorumda Bulunabilirsiniz. Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger