![]() |
Muhallebi |
Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Vişne sosu için:(ben çilek reçeli döktüm)
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 1 yemek kaşığından az nişasta
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın.2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın. Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
3- Borcamı ya da kalpli buz kalıbı su ile ıslatın. Islak kalıbı muhallebiyi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin.
4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın