Minik Su Muhallebileri

| 12/28/2014

muhallebi
Muhallebi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Vişne sosu için:(ben çilek reçeli döktüm)
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 1 yemek kaşığından az nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın.
2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın. Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
3- Borcamı ya da kalpli buz kalıbı su ile ıslatın. Islak kalıbı muhallebiyi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin.
4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger