Fırında Lahana Dolması

| 12/04/2014

fırında lahana dolması

Fırında Lahana Dolması 

Malzemeler;

  • 750 gr kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 demet maydonoz
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz, kara biber, pul biber, nane,kekik, kimyon
  • 1 orta boy sarmalik lahana
  • 2 - 2,5 su bardagi sicak su
  • 1,5 yemek kasigi salca
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • tuz, tereyağı

Hazırlanışı;

Fırında lahana dolması yapımı için önce lahana yaprakları tek tek ayırıp sert yerlerini kesip hafif tuzlu suda 5-7 dakika haşlayın. Yaprakların yırtılmamasına özen gösterin.
Haşlanmış yaprakları soğuk suda bekletin (birbirine yapışmasını engelliyor).
Bir kaba kıyma, maydanoz, soğan, pirinç, rendelenmiş domatesle birlikte, zeytinyağ ve baharatları alıp iyice yoğurun.
Küçük bir kasenin içine 2-3 lahana yapraği çapraz serin,
Bol iç harcından koyup yaprakları üstüne doğru katlayıp kapatın. (dolmaların yuvarlak şekil almasına özen gösterin)
Katlanmış tarafı altına gelerek derin bir borcama veya tepsiye lahana dolmayı dizin.
Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.
Ardından sıcak su, salca, tuz, ve sıvı yağ karıştırıp dolmaların üzerine döküp üzerlerine bir çay kaşığı tereyağı koyup alüminyum folyo örtüp önceden ısıttığınız fırında 170-180 derecede 50-60 dakika pişirin.
Arada açıp bir kepce yardımı ile suyundan dolmarın üzerinde gezdirin ve tekrar folyo ile kapatın. 

afiyet olsun...:))


Sebze Yemekleri, Bütün lahana dolması, Fırında lahana dolması
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Bizim Ev Yemeklerimiz - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger